De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tagliatelle alla bolognese

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de waspeen in blokjes. Pluk de selderij. 
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de helft van de waspeen en selderij toe en laat op laag vuur circa 10 minuten garen.

60 min kooktijd
Tagliatelle alla bolognese

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de waspeen in blokjes. Pluk de selderij. 
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de helft van de waspeen en selderij toe en laat op laag vuur circa 10 minuten garen.

Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Schenk de witte wijn erbij, voeg de waspeen en tomatenpuree toe en verwarm 2 minuten mee. Voeg de tomatensaus, gepelde tomaten, basilicumblaadjes, bouillonblokje, doperwtjes en de rest van de selderij toe. Laat op laag vuur circa 40 minuten inkoken en roer af en toe door.

Breng 4 liter water met ruim zout aan de kook en kook de tagliatelle in circa 5 minuten ‘al dente’. Giet de pasta af en voeg de saus toe. Strooi Parmezaanse kaas over de pasta.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker