Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de peper en snijd de peper fijn.
Meng voor de sinaasappelmarinade de peper, mosterd, sinaasappelmarmelade, oregano, een beetje zout en versgemalen peper en de olijfolie extra vierge in een kom.
Leg de chipolata’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de sinaasappelmarinade.
Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken.
Schil de winterpeen en snijd in dunne plakken. Schep de groente bij de chipolata’s en schep goed om. Verwarm de chipolata’s en venkel 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Bedruip ze regelmatig met de marinade.
Breng 500 milliliter water met het bouillonblokje aan de kook en voeg al roerende de polenta toe. Laat 10 minuten al roerend zachtjes koken tot de polenta gaar is.
Rasp intussen de Parmezaanse kaas.
Spatel de mascarpone en de Parmezaanse kaas door de polenta en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verdeel de kappertjes over de groente.
Serveren
Serveer de polenta bij de groente en de chipolata’s.
0 reacties