De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spitskool uit de wok met rundvlees

Dit heerlijke wokgerecht met rundvleesreepjes zal zeker in de smaak vallen!

30 min kooktijd
Spitskool uit de wok met rundvlees

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Meergranenrijst

Kook de meergranenrijst volgende de bereidingswijze op de verpakking.

Spitskool uit de wok

Rooster de cashewnoten en de gemalen kokos circa 4 minuten in een droge pan. Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de spitskool in circa 4 minuten gaar. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Roer de paprika en de bosuitjes door de spitskool en bak het geheel in circa 4 minuten gaar. Roer de geroosterde cashewnoten en de geroosterde kokos door de spitskool en breng op smaak met de sojasaus en een beetje versgemalen peper.

Rundvlees

Snijd het vlees in dunne repen en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees in circa 4 minuten rondom goudbruin en gaar.

Serveren

Verdeel de spitskool uit de wok over borden. Verdeel de reepjes rundvlees erover.

Bekijk hier meer lekkere spitskool recepten

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Beste Rudolf,
Ik vind dit een van je allerbeste recepten; zeker op het gebied van de spitskool.
Dank hiervoor.

Gerard van Velzen
Gerard van Velzen
22-11-2023

Ook lekker