De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spekkoek

Laagje groen, laagje wit, laagje groen, laagje wit, en ga zo maar even door. Danny deelt zijn recept voor deze heerlijke spekkoek. Zeker proberen!

20 min voorbereidingstijd
80 min oventijd
Spekkoek

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Spekkoek is een cake uit de Indische keuken en wordt laagje voor laagje gebakken. Het maken van de cake kost wat tijd, maar dat is het zeker waard!"

Bereidingswijze

Beslag

  1. Klop de eiwitten met 1 el poedersuiker luchtig.

  2. Roer de boter met de rest van de poedersuiker glad, meng één voor één de eidooiers erdoor en meng circa 10 minuten door.

  3. Spatel eerst het eiwitschuim en vervolgens de bloem erdoor.

  4. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en spatel door het beslag. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Meng de rest van de specerijen door één deel van het beslag.

Opbouwen

  1. Verwarm de oven op 160 ºC bovenwarmte of met de bovengrill.

  2. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.

  3. Verdeel 2 lepels wit beslag over de bodem. Zet de springvorm op een rooster in het midden van de oven. Bak eerst 10 minuten, giet de volgende laag van het andere beslag erop. Zet het rooster met de springvorm naar boven en bak 10 minuten. Ga zo door tot het beslag op is.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker