Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels
De aardappels koken:
Schil de aardappels en snijd ze door de helft. Kook de aardappels in ca 20 minuten gaar. Afgieten, droog stomen en pureren.
De snijbonen stamppot:
Maak de snijbonen schoon, verwijder de puntjes en snijd in kleine stukjes. Verwarm een pan met olie en een klontje boter. Stoof hierin de snijbonen in circa 8 minuten beetgaar. Voeg eventueel een scheutje water toe tijdens het stoven. Roer de snijbonen en de roomkaas door de gepureerde aardappels. Breng op de smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Wortels met walnoot:
Verwarm een pan met olie en een klontje boter. Verwijder het loof van de wortels en schrap ze schoon. Voeg de wortels toe en bak ze in circa 5 minuten op hoog vuur. Rasp de schil van de sinaasappel er overheen. Halveer de sinaasappel en pers uit boven de wortels Voeg eventueel een scheutje water toe Stoof de worteltjes in circa 10 minuten gaar. Voeg de walnoten toe als al het vocht verdampt is en bak ze kort mee.
0 reacties