Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
skinny bikini abrikozengebak
20 MIN
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van circa 0,5 cm dik. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings licht in. Dit voorkomt het rijzen van het bladerdeeg in het midden tijdens het bakken. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd in kleine partjes. Leg de abrikozenpartjes in een nette rij op het ingesneden bladerdeeg. Smeer de randen van het bladerdeeg in met melk. Bak de abrikozentaart circa 45 minuten in de oven. Laat het gebak afkoelen en brand de randen van de abrikozen lichtjes af met de gasbrander. Verwarm de jam in een pannetje en smeer de jam voorzichtig over het hele gebak voor extra glans.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Baking Good, Baking Bad
Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?
Bekijk hier haar recepten.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee