De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

secret saté van de jansens

Een heerlijk satégerecht. Ideaal voor tijdens een feestelijke gelegenheid!

30 min kooktijd
Secret saté van de Jansens

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Snijd de varkensnek in kleine stukjes. Pel de knoflookbol en snijd de teentjes fijn. Mix de korianderkorrels samen met de knoflook, zonnebloemolie, ketjap en de bruine suiker. Breng de marinade op smaak met citroensap en komijnpoeder. Marineer het vlees minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht van te voren.

Laat de satéstokje een nacht weken in water. Rijg het vlees aan de stokjes en knijp de saté even uit zodat de overtollige marinade eruit loopt. Verhit een grill en grill de saté om en om in circa 7 minuten gaar.

Pel voor de saus de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook en de rode peper fijn. Kneus de serehstengel en vijzel de korianderkorrels. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de serehstengel, korianderkorrels, salamblad en de laos toe. Fruit even mee en voeg de pindakaas toe. Breng op smaak met de bruine suiker en citroensap. Verdun eventueel met water.

Serveer de saté met de saus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker