De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schuimhaasjes voor pasen

Deze feestelijke paashaasjes zullen zeker in de smaak vallen!

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Schuimhaasjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schuim

Verwarm de oven voor op 80 ºC. Hak de pistachenootjes fijn.
 Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker, de maïzena en het cacaopoeder erdoor.
 Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote 8 rondjes van circa 6 centimeter doorsnede met elk een klein rondje van 4 centimeter ertegenaan (dit is het lijf met het kopje en is in de vorm van een dichte acht). Spuit tegen de helft van de kleine rondjes twee oortjes. Spuit ook 4 losse rondjes van circa 6 centimeter doorsnede op de bakplaat en bestrooi met gehakte pistachenootjes. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven.

Download hier het sjabloon voor de schuimhaasjes. Bekijk de video voor de instructie van Rudolph hoe je het sjabloon kan gebruiken.

Mangocrème

Breng in een pan de mangopuree en de helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng de mangopuree door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de mangocrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
 Laat de mangocrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de mangocrème toe aan de opgeklopte boter en meng goed door. Schep de mangocrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Garnering

Chocolade temperen. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de chocolade in een cornetje. Roer het eiwit met de poedersuiker los en schep in een cornetje.

Rol de marsepein dun uit en steek er cirkels uit voor de pootjes, snuitjes en oogjes. Druk de marsepein voorzichtig op zijn plek en spuit met het eiwitglazuur wit in de oogjes. Spuit met chocolade een snuit, snorharen en pupillen in de oogjes. Spuit een toef mangocrème op de platte kant van de haasjes en zet er een ander schuimpje tegenaan. Doop de haasjes in de chocolade en zet ze rechtop op de schuimrondjes met pistache. Zet ze even vast met satéprikkers zodat de chocolade kan uitharden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker