De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sarma van druivenbladeren met pistache, vijgen & granaatappel

Breng een pan met ruim water aan de kook, blancheer de druivenbladeren en laat ze uitlekken en afkoelen. Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de vijgen en druiven fijn en verbrokkel de kaas.

45 MIN
Sarma van druivenbladeren met pistache, vijgen & granaatappel

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gevulde druivenbladeren
Breng een pan met ruim water aan de kook, blancheer de druivenbladeren en laat ze uitlekken en afkoelen. Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de vijgen en druiven fijn en verbrokkel de kaas. Meng de vijgen, druiven, kaas, pistachenootjes en de granaatappelpitjes met elkaar.

Leg de druivenbladeren uit. Schep een klein lepeltje van de vulling in het midden van de druivenbladeren, vouw de zijkanten naar binnen en rol de druivenbladeren zo strak mogelijk op.

Dressing
Meng de olijfolie, sumak en granaatappelmelasse met elkaar en breng op smaak met zout.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker