Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit voor de sambalsaus een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg 1 eetlepel tomatenblokjes, tomatenpuree, rasp van de limoen, sambal en de suiker toe en breng het geheel aan de kook.
Verwijder indien nodig het vel van de makreelfilets en leg de filets in een ovenschaal, schep de sambalsaus erover en verwarm het geheel 10-15 minuten in de oven.
Snijd de bosuien in dunne ringetjes.
Meng voor de dressing in een kom de balsamicoazijn, sap van de limoen, een beetje zout en versgemalen peper en roer er beetje bij beetje een scheut olijfolie extra vierge door.
Meng de resterende tomatenblokjes en de bosuien erdoor.
Meng de rijst door de dressing.
Serveren
Schep de salade op bord en leg er een mooi stuk sambalmakreel op.
Meld je aan en praat mee