De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sambalmakreel met rijstsalade

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

25 MIN
Sambalmakreel met rijstsalade

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Verhit voor de sambalsaus een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg 1 eetlepel tomatenblokjes, tomatenpuree, rasp van de limoen, sambal en de suiker toe en breng het geheel aan de kook.

Verwijder indien nodig het vel van de makreelfilets en leg de filets in een ovenschaal, schep de sambalsaus erover en verwarm het geheel 10-15 minuten in de oven.

Snijd de bosuien in dunne ringetjes.
Meng voor de dressing in een kom de balsamicoazijn, sap van de limoen, een beetje zout en versgemalen peper en roer er beetje bij beetje een scheut olijfolie extra vierge door.
Meng de resterende tomatenblokjes en de bosuien erdoor.

Meng de rijst door de dressing.

Serveren
Schep de salade op bord en leg er een mooi stuk sambalmakreel op.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker