De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode uiensoep met rösti

30 MIN
Rode uiensoep met rösti

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rode uiensoep

  • Pel en snijd 1 ui in ringen. Bewaar de uienringen om de soep te garneren.
  • Pel en halveer de rest van de uien en snijd de uien in dunne halve ringen.
  • Smelt de boter in een (soep)pan en bak de uien, op laag vuur in circa 10 minuten goudbruin. Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in dunne ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn. Ris en hak de blaadjes tijm fijn.
  • Voeg de prei, knoflook en tijm toe en roer de bloem erdoor. Bak de bloem circa 1 minuut mee. Schenk het water erbij, voeg de bouillonblokjes toe en kook de soep circa 15 minuten.

Aardappelrösti

  • Schil de aardappels en rasp de aardappels op de grove rasp. Knijp het vocht uit de aardappelrasp.
  • Meng de eieren en de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verhit een scheut olie in een pan en verdeel de helft van het aardappelmengsel over de pan. Druk het aardappelmengsel plat met een natte lepel. Bak de onderkant van de aardappelrösti op laag vuur in circa 6 minuten goudbruin. Draai de rösti om met behulp van een bord of deksel en bak de andere kant van de rösti in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Herhaal dit met de andere helft van het aardappelmengsel.
  • Snijd de gebakken aardappel rösti intussen in gelijke punten.

Serveren

Meng de rucola met een scheutje olie en breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen of borden en garneer met uienringen. Leg de punten aardappelrösti erbij en leg een toef rucola op de aardappelrösti.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker