Risotto
- Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
- Pel en snipper de sjalot.
- Verhit een scheutje olijfolie en de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en fruit circa 1 minuut mee.
- Snijd de radicchio in reepjes.
- Blus de risotto af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de laatste 5 minuten de radicchio toe.
- Snijd de gorgonzola in blokjes.
- Haal de risotto van het vuur en roer de gorgonzola door de risotto. Breng op smaak met versgemalen peper.
Artisjokkensalade
- Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en pers het sap eruit.
- Snijd de artisjokharten in kwarten.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Meng voor de dressing het sap en de rasp van de citroen, olijfolie extra vierge, peterselie, een beetje zout en versgemalen peper in een kom. Roer de artisjokken en de olijven door de dressing. Laat even staan zodat de dressing in de artisjokken trekt.
Serveren
- Verdeel de risotto over borden. Schep de artisjokkensalade erbovenop. Bestrooi met de walnoten.
0 reacties