De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risotto met gorgonzola en radicchio

30 min kooktijd
Risotto met gorgonzola en radicchio

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Risotto

  • Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Verhit een scheutje olijfolie en de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en fruit circa 1 minuut mee.
  • Snijd de radicchio in reepjes.
  • Blus de risotto af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de laatste 5 minuten de radicchio toe.
  • Snijd de gorgonzola in blokjes.
  • Haal de risotto van het vuur en roer de gorgonzola door de risotto. Breng op smaak met versgemalen peper.

Artisjokkensalade

  • Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en pers het sap eruit.
  • Snijd de artisjokharten in kwarten.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Meng voor de dressing het sap en de rasp van de citroen, olijfolie extra vierge, peterselie, een beetje zout en versgemalen peper in een kom. Roer de artisjokken en de olijven door de dressing. Laat even staan zodat de dressing in de artisjokken trekt.

Serveren

  • Verdeel de risotto over borden. Schep de artisjokkensalade erbovenop. Bestrooi met de walnoten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker