De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rauwe andijviestamppot met chorizo-olie

75 MIN
Rauwe andijviestamppot met chorizo-olie

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Chorizo-olie
Pel en halveer de knoflook. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de knoflook en de chorizo circa 4 minuten. Schenk de olijfolie erbij en verhit tot een temperatuur van 80 ºC. Laat circa 1 uur op 80 ºC pruttelen. Zeef de olie en laat afkoelen.

Rauwe andijviestamppot
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels in een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Rasp de manchego. Verwarm de melk en maak de puree smeuïg met de manchego, melk en de boter. Snijd de andijvie in repen en meng door de puree. Pluk de peterselie.

Dadel-spekspiesjes
Halveer het katenspek in de breedte. Rol de dadels in het katenspek en prik ze per zes aan een spiesje. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de dadelspekspiesjes rondom in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Serveren
Verdeel de rauwe andijviestamppot over borden. Leg de dadel-spekspiesjes op de andijviestamppot en cirkel de chorizo olie eromheen. Garneer met peterselie.

Zelf tomaten, pompoenen, courgettes of eigen kruiden kweken? Hoe pak je dat aan? Hoe krijg je de lekkerste tomaten? En niet te vergeten: wat voor gerechten kun je met zelf verbouwde groente maken? De tuinders van Volkstuindersvereniging Ons Genot en Roberta geven je tips & trucs om met groente aan de slag te gaan.

In elke aflevering staat een zelf geteelde groente centraal en volg je de tuinders in hun volkstuin. De harde kern komt wekelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Inspiratie om die prachtige groente om te toveren in smakelijke gerechten krijg je van Roberta, die de studio in duikt om te koken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker