De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

provençaalse visstoof

20 MIN
Provençaalse visstoof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Provençaalse visstoof

  • Pel en snijd de uien in grove stukken.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
  • Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de Provençaalse kruiden circa 2 minuten. Voeg de venkel, bleekselderij, haricots verts en de prei toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erop en breng het geheel aan de kook. Kook circa 5 minuten met de deksel op de pan.
  • Snijd de kabeljauw en de zalm in grove stukken.
  • Halveer de olijven.
  • Voeg de kabeljauw, zalm, mosselen en de olijven toe en kook circa 5 minuten mee tot de mosselen open staan en de vis gaar is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

    • Snijd het stokbrood in plakken.
      • Verdeel de Provençaalse visstoof over borden en serveer het brood ernaast.

      Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

      Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

      Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

       

      Miniatuurvoorbeeld

      Laat weten wat je van dit recept vindt

      Ook lekker