De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoensoep met kerriecrème

Laat je verrassen door de smaken van deze heerlijke kerrie-pompoensoep uit de Franse keuken!

40 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
pompoen soep

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pompoensoep
Verhit de oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaden. Haal met de parisienneboor circa 5 balletjes per persoon uit de parten en bewaar deze. Leg de overige pompoen in een ovenschaal, leg hier de takjes tijm bij en schenk er wat olijfolie overheen. Laat circa 20 minuten bruneren in de oven.

Verwarm een grote soeppan op een laag vuurtje. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Voeg boter toe aan de pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Schil en rasp de gember boven de pan. Haal met een dunschiller de schil van de citroen en sinaasappel en lege deze apart. Pers de citrusvruchten boven de pan. Voeg de pompoen, bouillon, de achtergehouden citrusschillen en laurier toe. Laat alles circa 15 minuten koken.

Schenk de soep door de passe-vite en verwijder de laurier. Pureer de soep. Schenk de room erbij en breng nogmaals aan de kook.

Garnituur
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Blancheer de pompoenballetjes circa 1 minuut en koel ze terug op ijswater. Snijd kleine roosjes van de romanesco en Blancheer ze circa 1 minuut.

Kerriecrème
Verhit een klein scheutje olie in een pan en myoteer de kerrie. (dit wil zeggen verwarm de kerrie met een beetje olie zodat de smaak los komt.) Laat de olie even afkoelen en schenk deze bij de crème fraîche en roer tot een gladde crème. Pluk de bladpeterselie en snijd deze fijn voeg deze toe aan de crème.

Serveren
Leg wat van de pompoenballetjes en romanesco in een soepkom. Schenk de soep erop en schep er een beetje kerriecrème op.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Lekker!
Mattie van Steensel
13-12-2023

Ook lekker