Aardappels
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
• Schil en halveer de aardappels en kook in de pan met water circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Kipfilet piccata
• Leg de kipfilets tussen 2 stukjes plasticfolie. Sla de kipfilets plat met een koekenpan.Bestrooi de kipfilets met een beetje zout en peper en wentel door de bloem.
• Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in circa 6 minuten om en om goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en leg op een bord.
• Voeg de witte wijn toe aan de pan van de kip en laat circa 3 minuten inkoken.
• Voeg het sap van de citroen en de kappertjes toe. Roer goed door en verwarm de saus circa 2 minuten.
• Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie en het vlees toe aan de pan en laat circa 5 minuten garen.
Salade
• Pel en snijd de ui in ringen. Halveer de cherrytomaatjes.
• Snijd de komkommer in plakjes. Pluk de sla.
• Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
• Meng de kropsla, de ui, de cherrytomaatjes, de komkommer, de paprika en de olijven.
• Breng de salade op smaak met olijfolie extra vergine, een scheutje rode wijnazijn, een beetje zout en versgemalen peper.
0 reacties