De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pho (vietnamese bouillon met kip)

Pers een limoen uit en snijd de andere limoen in parten. Marineer de kipfilets in de olie, limoensap, knoflook, soja en vissaus. Hoe langer je de kip laat marineren des te beter de smaak wordt. Breng op smaak met peper.

30 min kooktijd
Pho (Vietnamese bouillon met kip)

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Pers een limoen uit en snijd de andere limoen in parten. Marineer de kipfilets in de olie, limoensap, knoflook, soja en vissaus. Hoe langer je de kip laat marineren des te beter de smaak wordt. Breng op smaak met peper.

Kook de eieren in 6 minuten zacht. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze direct. Maak met behulp van een ‘spiralizer’ wortelnoedels. Heb je geen spiralizer, dan kan je ook met een kaasschaaf wortellinten maken.

Verwarm een grillpan zonder olie of boter. Grill de kipfilets 10 minuten. Keer halverwege. Kook de noedels in de bouillon. Kook de wortelnoedels de laatste 2 minuten mee. Verdeel de bouillon met noedels over vier kommen. Verdeel de taugé, rode peper, koriander en lente ui over de soep. Snijd de kipfilets in plakken. Halveer de eieren. Verdeel de plakken kipfilets en de eieren over de Vietnamese soep en serveer met een partje limoen.

Voor de Zin in de Zomer Special zijn de chefs naar de Dominicaanse Republiek afgereisd, op zoek naar culinaire inspiratie om jouw zomer lekkerder te maken! Danny, Angélique, Hugo, Estée en Mounir nemen je mee tijdens hun avontuur door het land én op het water. Van cacaoplantages tot varen op een catamaran en van kokosnoten uit de boom tot koken met locals; je ziet het allemaal in de heerlijke Zin in de Zomer Special!

Kijk voor de recepten en meer inspiratie om jouw zomer lekkerder én makkelijker te maken op 24Kitchen.nl.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker