De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pesto-broccolipasta met parmaham

15 min kooktijd
Pesto-broccolipasta met parmaham

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgende de bereidingswijze op de verpakking. 

Parmaham

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Leg de plakken parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmaham in de oven in circa 8 minuten krokant.

Pesto-broccolipasta

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Verwarm een koekenpannetje en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken.
  • Pel en halveer de knoflook
  • Pluk de basilicum.
  • Snijd de zongedroogde tomaten grof.
  • Pureer in het staafmixerbakje de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en de olijfolie extra vierge.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Roer de broccoli, pesto, uien, mozzarella, olijven en de rucola door de pasta.

Serveren

  • Verdeel de pesto-broccolipasta over borden. Steek de parmaham in de pesto-broccolipasta.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker