De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

penne met kipgehaktballen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel wat olijfolie over de tomaten en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de takjes oregano ertussen.

30 min kooktijd
Penne met kipgehaktballen

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Penne met kipgehaktballen

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de tomaten en leg ze op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel wat olijfolie over de tomaten en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de takjes oregano ertussen.

Pel en snipper de sjalot.

Pel en snijd de knoflook.

Pluk en snijd de peterselie fijn.

Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes.

Schep het kipgehakt, ontbijtspek, paneermeel, twee derde van de peterselie, ui en knoflook in een kom en meng goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Maak je handen vochtig met water en draai kleine balletjes van het gehaktmengsel. Leg de gehaktballen op de andere helft van de bakplaat. Gaar de tomaten en gehaktballen circa 20 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de penne beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Roer de tomaten en de gehaktballen door de pasta en breng op smaak met olijfolie extra vierge.

 

Groente

Verwijder de uiteindes van de haricots verts.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de haricots verts in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud. Schenk olijfolie over de haricots verts en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en de rest van de peterselie. 

 

Serveren
Schep de pasta op borden en verdeel de salade erover. Schaaf de Parmezaanse kaas over het gerecht.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker