De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta pinuccia met bruschetta

Een simpel maar heerlijk pastagerecht met cherrytomaatjes, bacilicum en parmenzaanse kaas geserveerd met bruschetta.

15 min kooktijd
Pasta Pinuccia met bruschetta

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta Pinuccia
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook en kook de pasta al dente. Halveer de tomaatjes en pluk scheur de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de tomaatjes met de basilicum en breng op smaak met zout en peper. Pel de knoflook en snijd grof. Verhit een scheut olie in een pan en fruit op laag vuur de knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten met basilicum toe en bak circa 2 minuten mee. Meng de pasta door de tomaatjes en verdeel de pasta over borden. Rasp de Parmezaanse kaas over de pasta.

Bruschetta
Verwarm de grillpan voor. Snijd de focaccia in plakken en gril aan beide kanten goudbruin en krokant. Bestrijk het brood met tapenade en verdeel de mozzarella erover. Garneer met basilicum en besprenkel met olijfolie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker