Pasta in pittige ansjovisolie
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de onder- en bovenkant van de peper en rol tussen je handen de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes.
- Snijd de ansjovis fijn.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui, peper, knoflook, olijven, zongedroogde tomaten en de ansjovisfilets circa 3 minuten.
- Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de resterende citroen in partjes.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg toe aan de ansjovisolie.
- Roer de pasta en de veldsla door de pittige ansjovisolie en warm goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.
Heilbotfilets
- Verdeel de heilbot in porties en dep de heilbotfilets droog met keukenpapier.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de heilbotfilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de pasta en pittige ansjovisolie over borden. Verdeel de heilbotfilets over de pasta en leg er een partje citroen naast.
0 reacties