De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta con carbonara

Een pastagerecht met bacon en pecorino geserveerd met een simpele salade van rucola en snoeptomaatjes.

15 min kooktijd
Pasta con carbonara

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de bacon of speklapjes in reepjes. Bak in een koekenpan de bacon in boter aan. Giet de massa in een bakje en laat afkoelen. Klop in een schaal de eidooiers met de pecorino, voeg de afgekoelde baconmassa toe en breng op smaak met peper.

Breng in een pan water met zout aan de kook en kook de linguineĀ 2 minuten, totdat deze net niet beetgaar is. Giet af en meng de pasta in een pan samen met de eidooiermassa. Voeg het ei en de melk toe en roer enkele malen op laag vuur door. Breng op smaak met zout en peper, serveer in een diep bord en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Roer voor de salade de olijfolie met de balsamico, zout en peper. Snijd de snoeptomaatjes in stukjes, meng met de rucola en de dressing.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. DitĀ keerĀ delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

Ā 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker