De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

panzanella (frisse broodsalade)

Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak het brood in circa 5 minuten goudbruin. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Pureer de zaadlijsten (bewaar de tomaten) met de knoflook, twee derde van de basilicum, olijfolie extra vierge en azijn tot een dressing.

30 MIN
Panzanella (frisse broodsalade)

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak het brood in circa 5 minuten goudbruin. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Pureer de zaadlijsten (bewaar de tomaten) met de knoflook, twee derde van de basilicum, olijfolie extra vierge en azijn tot een dressing.

Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de komkommer en de tomaten in reepjes. Pluk en scheur de resterende basilicum. Meng alle ingrediënten voor de panzanella met elkaar.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker