Lente-ui en wortelspaghetti
Snijd de lente-uien in hele dunne sliertjes. Schil de wortel en snijd de wortel in hele dunne sliertjes. Maak een kommetje met ijswater en voeg de sliertjes eraan toe. Laat het zo staan tot je de rest van het gerecht klaar hebt.
Garnituur noedels voorbereiden
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Maak de sugar snaps schoon. Schil de mango en snijd de mango van de pit af in plakken en daarna in reepjes. Hak de cashewnoten fijn en rooster ze in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier.
Noedels koken
Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Paling bakken
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Pel de knoflook en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de paling in stukjes van circa 4 centimeter. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de paling in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg peper en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schenk de honing erbij, laat op laag vuur in 2 minuten karamelliseren en blus af met de ketjap. Lepel de ketjap met honing over de paling tot de paling glanst en gaar is. Zet het vuur uit en laat de paling in de pan liggen.
Noedels afgieten
Giet de noedels af en meng er een scheutje olie door.
Groente bakken
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de sugar snaps circa 3 minuten. Voeg ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de mango en taugé toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Aan tafel
Schep de noedels op bord, schep de groente erop, bestrooi met cashewnoten en leg de paling erop. Leg de groentespaghetti op de paling en lepel er eventueel een beetje saus van de paling omheen.
0 reacties