De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

overnight oats met kaneel en fruit

Overnight oats zijn havervlokken geweekt in melk. Door het overnacht weken wordt de haver zacht en smeuïg, zonder dat je ze hoeft te koken. Dit maakt overnight oats een gemakkelijk en snel ontbijt voor de volgende ochtend.

15 min kooktijd
Overnight oats met kaneel, kardemom en amandelen

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

"Je kunt overnight oats naar wens aanpassen door verschillende toevoegingen, zoals vers fruit, noten, zaden, pindakaas, honing of ahornsiroop."

Bereidingswijze

Overnight oats

  1. Doe de havervlokken, lijnzaad, chiazaad, kaneel en kardemom in een kom en overgiet met de amandelmelk. Zet afgedekt een nacht in de koelkast.

  2. Haal de geweekte havervlokken uit de koelkast en schep even om. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin.

  3. Verdeel stukjes fruit over de oats en verdeel de amandelen erover. Lepel er eventueel nog wat honing of ahornsiroop over.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker