De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ovenschotel genovese

25 min kooktijd
Ovenschotel Genovese

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schnitzels bakken

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd het vlees in 4 gelijke stukken. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak het vlees om en om in circa 5 minuten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en leg op een bordje. Dek het bordje af met aluminiumfolie en laat het vlees rusten. Bestrijk het vlees met de pesto.

Saus Genovese

  • Pel en snipper de ui grof. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.
  • Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in schuine gelijke stukken van circa 1 centimeter.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de venkel en de asperges toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Schenk de witte wijn en de passata erbij. Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ovenschotel Genovese

  • Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  • Leg de varkensschnitzels in een met olie ingevette ovenschaal, verdeel de pasta erover en schenk de saus eroverheen. Bedek met de plakken mozzarella.
  • Bak de ovenschotel circa 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker