De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oosterse zalm met wokgroente

20 MIN
Oosterse zalm met wokgroente

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Zalm

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Meng voor de marinade in een kom de ketjap manis, gembersiroop en de wasabipasta.
  • Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de zalmfilets met de marinade en bak de zalmfilets in de oven in circa 12 minuten gaar.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes. Strooi twee derde van de bosui over de zalm.  

Wokgroente

  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Halveer de prei in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paprika’s, prei en de champignons in circa 5 minuten gaar.
  • Voeg de taugé, de rest van de bosui en de sesamolie toe en bak nog circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden. Schep de wokgroente op de noedels en verdeel de vis erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker