Bereiden
Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze koud onder de kraan. Laat de noedels goed uitlekken.
Meng voor de dressing de sesamolie met sojasaus en de rasp en het sap van 1 limoen in een grote kom.
Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne plakjes.
Snijd de bosuien in schuine ringetjes.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
Meng de noedels, komkommer, bosui en peper door de dressing.
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook in circa 5 minuten net gaar. Breng op smaak met een beetje zout.
Pluk en snijd de munt in dunne reepjes.
Snijd de resterende limoen in partjes.
Hak de pinda’s.
Serveren
Schep de noedelsalade op bord, verdeel de gamba’s erover, bestrooi met munt en pinda’s en garneer met partjes limoen.
Meld je aan en praat mee