De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oosterse gegrilde biefstuk met gebakken rijst

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Kook de rijst in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst droogstomen.
Snijd bosui in schuine ringen. 

30 min kooktijd
Oosterse gegrilde biefstuk met gebakken rijst

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gebakken rijst

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de rijst in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst droogstomen.
  • Snijd bosui in schuine ringen. 
  • Pel en snijd de knoflook fijn. 
  • Snijd een rode peper in dunne ringen. 
  • Verhit de olie in een wok. 
  • Fruit de helft van de bosui samen met de helft van de knoflook en de helft van de peper en breng op smaak met een beetje zout en sojasaus. Voeg de rijst toe en bak circa 4 minuten tot de rijst krokant is.


Peultjes

 

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Maak de peultjes schoon en kook ze circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de peultjes af met koud water. 


Biefstuk

 

 

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Meng in een kom de andere helft van de knoflook, bosui en rode peper. Voeg de oestersaus, sojasaus, honing en sap en rasp van een halve limoen toe.
  • Smeer de biefstuk in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de biefstuk circa 2 minuten aan beide kanten. Haal de biefstuk uit de grillpan en laat afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. Snijd de biefstuk in plakken, leg hem kort terug in de grillpan en schenk de marinade over de biefstuk. Bak circa één minuut.


Serveren

 

 

  •  Schep de rijst in het midden van het bord. Leg de reepjes biefstuk er bovenop en verdeel de peultjes over het bord. Schenk een beetje marinade over de biefstuk.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker