De websites van 24Kitchen maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Mosselen met mosterdsaus

Rating 0/5

Mossels schoonmaken:

  • Was de mosselen in ruim koud water.
  • Verwijder kapotte of openstaande exemplaren.
  • Verwijder ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp. 

De groente snijden:

  • Snijd de prei in de lengte in vieren en vervolgens in repen.
  • Was de prei en laat uitlekken.
  • Schil de wortel en snijd in blokjes
  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook
  • Was de bladselderij goed, pluk de bladeren en hak fijn.

De mosselen bereiden:

  • Verwarm een hoge pan en smelt hierin een klontje boter.
  • Fruit hierin prei, wortel, ui, knoflook en bladselderij circa 3 minuten.
  • Voeg de mosselen toe.
  • Hussel om en blus met de wijn.
  • Leg de deksel op de pan en kook de mosselen op hoog vuur in circa 5-8 minuten gaar.
  • Schep de mosselen af en toe om, zodat alle mosselen gelijk gaar worden en open staan.

Mosterdsaus maken:

  • Roer de mosterd door de halvanaise.
  • Schenk de azijn en witte wijn bij.
  • Meng tot een dunne saus met een garde
  • Breng op smaak met zout en peper
Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen