De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

moksi alesi

Een heerlijk rijstgerecht uit Paramaribo!

30 min kooktijd
Moksi Alesi

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pluk het vlees. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de kool fijn. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in ringetjes. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg het vlees en de spek toe en bak dit kort mee. Voeg de garnalen en de tomatenpuree toe en bak dit ook kort mee. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Leg de gesneden kool en peper op de rijst, doe de deksel op de pan en laat het gerecht circa 15 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.

Dit recept komt uit de aflevering over Paramaribo van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker