24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Moederdagcake

Rating 5/5

Cake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de cakevorm in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Rasp de gele schil van de citroen en meng de rasp door de boter. Meng de bloem door het botermengsel. Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Garnering
Laat de cake afkoelen. Bestrijk de zijkanten van de taart met aardbeienjam en plak daar de hagelslag tegenaan. Klop de room met de suiker op. Schep de slagroom in een spuitzak met spuitmondje. Spuit ringen slagroom op de cake. Halveer de aardbeien en leg ze in de slagroom. Garneer met een takje verse munt.

Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen