De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mihoen met zoetzure bleekselderij en soja-kip

Een heerlijk zoetzuur Aziatisch gerecht met kip!

25 min kooktijd
Mihoen met zoetzure bleekselderij en soja-kip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zoetzure bleekselderij

Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes van circa 2 centimeter. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 4 minuten. Roer de azijn en de honing door de bleekselderij en laat circa 5 minuten inkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Soja-kip

Snijd de kip in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar. Bak de sesamzaadjes circa de laatste 2 minuten met de kip mee. Breng op smaak met de sojasaus en een beetje versgemalen peper. Roer de sesamolie erdoor.

Mihoen

Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de bospenen in dunne schuine plakjes. Kook de mihoen met de bospenen in circa 4 minuten gaar en giet af. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Hak de koriander fijn. Roer de bosui, koriander en de taugé door de mihoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de mihoen, zoetzure bleekselderij en de kip over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker