De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mama’s rfissa op mounir’s manier

30 min kooktijd
Mama’s rfissa op Mounir’s manier

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 160 ˚C.


Rfissa

  • Pel en halveer de ui. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de kippenbouten rondom goudbruin. Bestrooi met ras el hanout, peper en zout.
  • Pluk en hak de koriander fijn.
  • Breng een pan met water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaten en kruis ze andere kant in met een mesje. Dompel de tomaten circa 10 seconden in het water. Haal de tomaten uit het water, leg ze in ijswater en pel de schil eraf. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomaten, uien en koriander toe aan de pan met kippenbouten, voeg een scheut water toe zodat de kip net onder water staat en laat, met de deksel op de pan, circa 10 minuten garen.
  • Scheur de wraps in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten over de wraps en bak ze circa 8 minuten in de oven. Giet de linzen door een zeef, voeg ze toe aan de kippenbouten en laat circa 2 minuten mee garen.
  • Verdeel de wraps over diepe borden, leg hier een kippenbout op en overgiet met de saus.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker