24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Makreelsalade met feta

Rating 0/5

Verwarm je oven voor op 200 graden. Pof de paprika's in de oven tot ze zwart zien. Leg in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat minstens een kwartier zo staan.

Grill of bak de makreel in een pan met een flinke scheut olie zodat de huid niet gaat vastplakken. Bak de makreel eerst twee minuten op de huidkant en dan nog een minuut op de andere kant. Knijp een partje citroen er boven uit.

Haal de velletjes van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in plakjes. Maak een dressing van de geraspte appel, olijfolie, citroensap, sjalot, dille, en stukjes komkommer.

Leg de sla op het bord, doe de dressing erover en leg hier de paprika en krokant gebakken makreel op. Rasp hier de bevroren feta overheen.

Verlept bij jou ook de sla of de verse kruiden altijd zo snel? Doe ze in een afsluitbaar zakje met een stukje vochtige keukenrol. Zo blijven ze veel langer vers in de koelkast! Je restjes kaas kun je goed invriezen, dat raspt nog handig ook! Zoals feta bijvoorbeeld.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Estée Strooker