De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

luikse wafels met gezouten dulce de leche en koffieslagroom

Breng een pan met water aan de kook, zet het dichte blikje in het water tot het onder staat. Laat op laag vuur 2 uur koken.
Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe. Laat het blikje afkoelen voordat je het openmaakt.

120 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Luikse wafels met gezouten dulce de leche en koffieslagroom

Een recept van

Meal You Should Kauw

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Dulce de leche

  • Breng een pan met water aan de kook, zet het dichte blikje in het water tot het onder staat. Laat op laag vuur 2 uur koken.
  • Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe. Laat het blikje afkoelen voordat je het openmaakt.

Wafelbeslag

  • Roer de boter met de suiker en vanillesuiker glad.
  • Meng het ei met de melk en het zelfrijzend bakmeel door het botermengsel.
  • Kneed samen met de kandijsuiker tot een deeg. Laat het deeg circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Koffieroom

  • Los in de espresso de oploskoffie op in de slagroom. Meng met de slagroom en klop stijf.

Opmaak

  • Verwarm het wafelijzer voor. Rol het deeg tot een bol ter grote van een pingpongbal. Leg de deegbol wafelbeslag in het wafelijzer. Bak de wafels in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de wafel met een beetje dulce de leche en bestrooi met een beetje maldonzout. Serveer met de koffieroom.
  • Voor een hartige variant kun je de volgende topping gebruiken: oude kaas, gesneden sjalotten, chutney en spek.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker