De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lichte voorjaarssalade

15 MIN
Lichte voorjaarssalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Breng een pannetje met water en het groentebouillonblokje aan de kook.
  • Boen en snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in de bouillon in circa 8 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen op een bordje met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpannetje en rooster de zonnebloempitten in circa 3 minuten.
  • Snijd de radijs in vieren.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Halveer de Amsterdamse uien.
  • Maak de waterkers goed schoon en hak grof door met een scherp mes.
  • Meng in een grote kom de witte wijnazijn met de gladde mosterd een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij. Meng de aardappels, zonnebloempitten, radijs, waterkers, cherrytomaatjes, peterselie, kaas en de Amsterdamse uien door de dressing.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker