De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lasagne met groene asperge

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Snijd de champignons in plakjes. Ris van de Italiaanse kruiden de blaadjes van één takje salie, rozemarijn en oregano en hak de blaadjes fijn. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm.

30 min kooktijd
Lasagne met groene asperge

Een recept van

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Snijd de champignons in plakjes. Ris van de Italiaanse kruiden de blaadjes van één takje salie, rozemarijn en oregano en hak de blaadjes fijn. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm.

Snijd de worst over de lengte in en verwijder het velletje van de worst. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de uien. Bak het gehakt van de worstjes goudbruin en voeg de gesneden champignons toe. Schep het mengsel om met de fijngehakte Italiaanse kruiden. Voeg de passata toe en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de helft van de geraspte kaas in een kom met ricotta, eieren, versgemalen peper en een beetje zout tot een romig mengsel.

Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges in de lengte. Pas de lengte van de asperges aan op de maat van de ovenschaal.

Snijd de lasagnevellen op de maat van de ovenschaaltjes. Begin in elk schaaltje met een laagje tomatensaus en leg hierop een lasagnevel. Bedek dit met een laagje van het ricottamengsel en een rijtje asperges. Herhaal de lagen tot alle schaaltjes gevuld zijn en eindig met het ricottamengsel. Bestrooi de schaaltjes met de rest van de geraspte kaas.

Bak de lasagne in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveren
Serveer de lasagne in de ovenschaaltjes.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker