De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamshaasjes met kruidige chocoladesaus

30 MIN
Lamshaasjes met kruidige chocoladesaus

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Laat de lamshaasjes 20 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen.

Pel de ui en de knoflook. Pureer de pinda’s, sesamzaadjes, specerijen, banaan, knoflook en ui met een staafmixer tot een gladde pasta. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Bak de pasta circa 3 minuten en blus af met de bouillon. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Pers de sinaasappel en voeg het sap toe. Breek de chocolade in stukken, voeg toe en roer de saus glad. Zet het vuur laag en laat circa 10 minuten pruttelen tot de saus mooi dik is. Zeef de saus.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Bestrooi de lamshaasjes met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de lamshaasjes in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en voeg de roomboter toe. Zet het vuur uit en laat de lamshaasjes circa 1 minuut nagaren. Laat de lamshaasjes rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie.

Serveren

Trancheer de lamshaasjes en verdeel over borden. Schep de saus rijkelijk over de lamshaasjes.

Serveer met appel-perencompote en gebakken krieltjes.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker