De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsgehakt met couscous

25 MIN
Lamsgehakt met couscous

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Couscous

  • Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Lamsgehakt

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de garam masala circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 6 minuten rul. Voeg een klein beetje zout toe.
  • Halveer de gele paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Giet de kikkererwten af en spoel schoon.
  • Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de paprika’s en de kikkererwten toe. Breng aan de kook. Kook circa 5 minuten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Roer de bosui en de helft van de peterselie door de gehaktsaus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de kropjes little gem in stukjes.
  • Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes.
  • Verbrokkel de feta.

Serveren

  • Verdeel de couscous, lamsgehakt, little gem, feta en de resterende peterselie over borden en serveer de partjes citroen ernaast

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker