Komijnrijst
- Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de peper, ui en de komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst, op laag vuur onder af en toe roeren, in circa 9 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan.
Gebakken maïs met spinazie
- Verwijder de schutbladeren en de draden van de maïskolven en snijd de maïskorrels van de kolven af.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, rode paprika’s, maïskorrels en de spinazie in circa 4 minuten gaar. Breng op smaak met cayennepeper.
Serveren
Verdeel
de komijnrijst en de gebakken maïs met spinazie over borden.
0 reacties