- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Knolstamp
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels, knolselderij en de winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels, knolselderij en de winterpeen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels, knolselderij en de winterpeen met een pureestamper.
- Verwarm de melk.
- Rasp de Friese nagelkaas.
- Maak de knolstamp smeuïg met de melk en de Friese nagelkaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Appeltjes uit de oven
- Snijd de appels in partjes.
- Meng in een kom de appelpartjes, kaneel en de rietsuiker en hussel alles goed door. Verdeel de appelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de appelpartjes in circa 15 minuten zacht in de oven.
Walnoten
- Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
- Verdeel de knolstamp en appeltjes uit de oven over borden. Strooi de walnoten en de rozijnen eroverheen.
Meld je aan en praat mee