De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

knolstamp met appeltjes uit de oven

30 MIN
Knolstamp met appeltjes uit de oven

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Knolstamp

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels, knolselderij en de winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels, knolselderij en de winterpeen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels, knolselderij en de winterpeen met een pureestamper.
  • Verwarm de melk.
  • Rasp de Friese nagelkaas.
  • Maak de knolstamp smeuïg met de melk en de Friese nagelkaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Appeltjes uit de oven

  • Snijd de appels in partjes.
  • Meng in een kom de appelpartjes, kaneel en de rietsuiker en hussel alles goed door. Verdeel de appelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de appelpartjes in circa 15 minuten zacht in de oven.

Walnoten

  • Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
Serveren
  • Verdeel de knolstamp en appeltjes uit de oven over borden. Strooi de walnoten en de rozijnen eroverheen.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker