Knolselderijsoep
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de aardappels en de knolselderij in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de cayennepeper circa 2 minuten. Voeg de aardappel en de knolselderij toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook circa 15 minuten met de deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Krokante chorizo en croutons
- Verwijder het velletje en snijd de chorizo in kleine blokjes.
- Snijd de bieslook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 8 minuten krokant. Zeef de chorizo en vang het bakvet op. Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier en schenk het vet terug in de pan. Meng de bieslook door de chorizo.
- Snijd het brood in blokjes. Verwarm het bakvet van de chorizo en bak het brood in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Roer de chorizo met bieslook erdoor.
Serveren
Verdeel
de soep over soepkommen/soepborden. Strooi de chorizo, croutons en de
bieslook over de soep. Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge.
Meld je aan en praat mee