Werk met schone handen het gehakt, de pesto en een flinke snuf zeezout en zwarte peper door elkaar. Verdeel het gehakt in twaalf porties en draai er met natte handen balletjes van. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, braad de balletjes in 1 eetlepel olijfolie en schud de pan regelmatig tot ze rondom bruin zijn.
Doe de tomaten erbij wanneer de balletjes lekker krokant en bruin zijn, druk ze met een houten lepel stuk en roer er een kwart blikje water door. Breng de saus aan de kook, snijd de mozzarella in plakjes, leg ze op de balletjes en laat de saus afgedekt 5 minuten inkoken op matig vuur. Verwarm intussen de broodjes in een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag of in een matig warme oven.
Snijd de broodjes open en besmeer ze elk met 1 volle theelepel pesto. Verdeel de balletjes met mozzarella over de broodjes, schep er een lepel saus op en serveer de rest er in een schaaltje bij om te dopen.
Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.
Meld je aan en praat mee