De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipsaté met pindasaus en sperziebonen

Kook de mie gaar volgens gebruiksaanwijzing. Pel en snipper 1 sjalot. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
Meng de sjalot, knoflook, sambal, ketjap, de rasp en het sap van een halve citroen in een kom.

30 min kooktijd
Kipsaté met pindasaus en sperziebonen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Kook de mie gaar volgens gebruiksaanwijzing.

Kip marineren

  • Pel en snipper 1 sjalot. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
  • Meng de sjalot, knoflook, sambal, ketjap, de rasp en het sap van een halve citroen in een kom.
  • Schenk hier een flinke scheut olie bij • Snijd de kipfilet in gelijke blokjes, voeg ze toe aan de marinade, roer door en laat de kip marineren.

Sperziebonen

  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
  • Voeg de sperziebonen en paprika toe, schep een paar keer om en blus af met een scheut water.
  • Gaar de groente met deksel op de pan op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met zout.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg ze op het laatste moment toe aan de sperziebonen.

Kipsaté

  • Verwarm de grillpan. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze aan de satéprikkers.
  • Grill de kipsaté in circa 10 minuten om en om bruin.

De snelle pindasaus

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
  • Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.
  • Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook tot er een mooie gladde saus ontstaat.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker