- Kook de mie gaar volgens gebruiksaanwijzing.
Kip marineren
- Pel en snipper 1 sjalot. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn.
- Meng de sjalot, knoflook, sambal, ketjap, de rasp en het sap van een halve citroen in een kom.
- Schenk hier een flinke scheut olie bij • Snijd de kipfilet in gelijke blokjes, voeg ze toe aan de marinade, roer door en laat de kip marineren.
Sperziebonen
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken.
- Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
- Voeg de sperziebonen en paprika toe, schep een paar keer om en blus af met een scheut water.
- Gaar de groente met deksel op de pan op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met zout.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg ze op het laatste moment toe aan de sperziebonen.
Kipsaté
- Verwarm de grillpan. Haal de kipblokjes uit de marinade en rijg ze aan de satéprikkers.
- Grill de kipsaté in circa 10 minuten om en om bruin.
De snelle pindasaus
- Pel en snipper de sjalot.
- Verhit olie in een pan en fruit de sjalot.
- Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.
- Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook tot er een mooie gladde saus ontstaat.
0 reacties