De aubergine-tomatensaus:
Snijd de aubergine in de lengte in vieren en snijd in kleine blokken.
Snijd de tomaten in kleine blokken. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
Verhit een scheutje olie in de pan.
Fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de aubergine toe.
Bak op hoog vuur in circa 5 minuten zacht.
Voeg de tomatenblokjes en oregano toe.
Breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de groentesaus circa 5 minuten zacht koken.
Laat de kikkererwten uitlekken en roer deze door de saus. • Laat nog circa 5 minuten mee warmen. • Roer de zure room erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
De Kip Piccata:
Klop de eieren los.
Meng de Parmezaanse kaas door de eieren.
Strooi wat bloem op een bord.
Halveer de kipfilets in de lengte en breng de kipfilets op smaak met zout en peper en haal door het bloem.
Haal de kipfilets door het eimengsel.
Bak de kipfilet circa 5 minuten in de koekenpan met ruim olie.
De asperges:
Snijd de onderkanten van de asperges.
Besprenkel de asperges met olie en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een grillpan.
Gril de asperges in circa 5 minuten beetgaar.
Meld je aan en praat mee