24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Kinderkaasfondue

Rating 1/5

• Verwarm de oven voor op 180 °C. 
• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de krieltjes.
• Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de bloemkool en broccoli.

Kaasfondue maken:
• Breng in een pan de bouillon aan de kook.
• Zet het vuur lager en voeg al roerende de geraspte kaas toe.
• Blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
• Voeg de appelsap toe en roer goed door.
• Roer de maïzena los met koud melk en voeg dit toe aan de kaassaus.
• Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
• Houdt de kaassaus warm boven bv een theelichtje.

Krieltjes, bloemkool en broccoli koken:
• kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar.
• Snijd de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes.
• Kook de bloemkool in circa 3 minuten beetgaar.
• Schep uit de pan in een kom met koud water
• Voeg dan de broccoli toe en kook in circa 1 minuut beetgaar.
• Schep in de kom bij de bloemkool en spoel koud na.

Voor bij de kaasfondue:
• Bak de broodjes af in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.
• Wikkel plakjes ham om de soepstengels.
• Was de tomaten en druiven. Verwijder de steeltjes.

Serveertip voor kinderen:
• Snijd een rode kool doormidden.
• Prik de verschillende ingrediënten aan lange satéprikkers en steek het afgewisseld in de rode kool.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen