• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de krieltjes.
• Breng een tweede pan met water en zout aan de kook voor de bloemkool en broccoli.
Kaasfondue maken:
• Breng in een pan de bouillon aan de kook.
• Zet het vuur lager en voeg al roerende de geraspte kaas toe.
• Blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
• Voeg de appelsap toe en roer goed door.
• Roer de maïzena los met koud melk en voeg dit toe aan de kaassaus.
• Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
• Houdt de kaassaus warm boven bv een theelichtje.
Krieltjes, bloemkool en broccoli koken:
• kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar.
• Snijd de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes.
• Kook de bloemkool in circa 3 minuten beetgaar.
• Schep uit de pan in een kom met koud water
• Voeg dan de broccoli toe en kook in circa 1 minuut beetgaar.
• Schep in de kom bij de bloemkool en spoel koud na.
Voor bij de kaasfondue:
• Bak de broodjes af in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.
• Wikkel plakjes ham om de soepstengels.
• Was de tomaten en druiven. Verwijder de steeltjes.
Serveertip voor kinderen:
• Snijd een rode kool doormidden.
• Prik de verschillende ingrediënten aan lange satéprikkers en steek het afgewisseld in de rode kool.
0 reacties