24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Kaneeltjes

Rating 4/5

Kaneeltjes
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin suiker, vanillemerg, ei, bakpoeder, zout, kaneel en boter met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol een pil van het deeg, verdeel het deeg in stukjes van dezelfde grootte en rol balletjes van het deeg.

Kaneelsuiker
Meng de suiker met het kaneelpoeder. Rol de balletjes door de kaneelsuiker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met circa 2 centimeter ruimte ertussen en druk ze een klein beetje plat. Bak de kaneeltjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen