De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

jordanese kippenragout met amsterdamse uien

30 min kooktijd
Jordanese kippenragout met Amsterdamse uien

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.


Kipragout

  • Snijd de kipfilet in dunne repen
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de kip, champignons en de bleekselderij toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak in circa 2 minuten gaar.
  • Voeg het water, bouillonblokje, kookroom en de laurier toe en breng aan de kook. Stoof de kip op laag vuur in circa 12 minuten gaar en breng op smaak met zout en peper.


Amsterdamse uiensalade

  • Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in dunne plakken.
  • Giet de Amsterdamse uien af en bewaar het vocht.
  • Meng in een kom de appel, komkommer en Amsterdamse uien.
  • Breng de salade op smaak met het vocht van de Amsterdamse uien, peper en zout.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker