Sobanoedels
Verwarm de mirin en los de suiker er in op. Bestuif je aanrecht met een beetje meel. Maak een hoopje van het meel en maak er een kuiltje in. Schenk hier de de sojasaus, de mirin met suiker en een scheutje bouillon in en kneed tot een deeg. Voeg beetje bij beetje de resterende bouillon toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat op het aanrecht en rol uit tot 1 millimeter dik. Vouw het deeg op tot er een strook van circa 20 centimeter ontstaat. Snijd dunne repen van het deeg. Breng een pan met water aan de kook en kook de sobanoedels circa 30 seconden. Laat uitlekken en dompel ze in koud water.
Wokschotel
Maak de gamba’s schoon, verwijder de kop en schaal. Snijd de rug net in en verwijder het darmkanaal. Snijd de little gem in parten. Snijd de lente-ui in schuine ringetjes. Snijd de paksoi in repen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer de broccoli en spoel direct koud. Hak de gekonfijte gember fijn. Verhit een scheutje olie in een wok. Bak de paksoi, little gems, paprika en lente-ui circa 5 minuten. Voeg de gamba’s, broccoli en gember toe en bak circa 5 minuten tot de gamba’s gaar zijn. Voeg sesamolie en het sesamzaad toe.
Makkelijke zoetzure woksaus
Meng alle ingrediënten met elkaar.
Serveer
Schep de zoetzure saus door de groente en schep met de sobanoedels op een bord.
0 reacties